Laden

Infographic

Public funding of failing banks

Marije Louisse-Read
Infographic
M.L.-Louisse
M.L.-Louisse
De vraag

Voor onze opdrachtgever, Marije Louisse-Read, maakten wij een infographic ter ondersteuning van haar proefschrift over de regulering van ‘Public funding of failing banks’ in de Europese Unie. Een complex onderwerp waarbij een informatieve afbeelding een goede ondersteuning kan zijn van de informatie. Zowel voor de inhoud als de structuur van het verhaal. Onze opdrachtgever had zelf al een schetsopzet gemaakt waarin de informatie was opgedeeld in drie onderdelen. Aan ons de vraag dit helder en overzichtelijk vorm te geven op een poster/flyer die kan worden ingevoegd bij het Proefschrift Public Funding of Failing Banks. 

Opbouw van de infographic 

De infographic is opgebouwd uit drie onderdelen.
Bovenin zien we de onderlinge samenhang tussen de drie essentiële rechtsgebieden; prudentieel recht, staatssteunrecht en afwikkelingsrecht. Gepositioneerd rondom de illustratie van een falende bank. Deze zien we regelmatig, in diverse varianten, op de infographic terugkomen. Daaromheen zien we in de wolkjes de doelstellingen die behaald moeten worden door samenwerking op deze drie gebieden.

In het tweede deel zien we praktijkvoorbeelden die een goed beeld geven van de beschreven materie. Dit deel bestaat onder andere uit een verticale driedeling waarin drie manieren worden getoond waarop het ‘Resolution framework’ invloed kan hebben op het staatshulp-beleid voor de bankensector en welke uitdagingen en spanningen daarbij komen kijken.

Het derde deel is gericht op de toekomst en bestaat uit aanbevelingen voor de verdere ontwikkeling van het juridisch kader voor publieke financiering van falende banken in de EU.

De uitwerking 

Dit heeft geleid tot een poster die terug te vouwen is tot A5 formaat. Waarbij in opgevouwen staat het eerste en laatste gedeelte precies op de voor- en achterkant passen en deze ook ingeklapt kunnen worden bekeken.

Bij het ontwikkelen van de illustraties zijn we voor een strakke en heldere beeldtaal gegaan waarin herkenbare elementen steeds terugkeren. Dit om rust te brengen in de hoeveelheid informatie en ook zoveel mogelijk het verband tussen de verschillende onderdelen te laten zien.