Laden

Digitale Sprong

PO-raad

Over de Digitale Sprong

De PO-Raad brengt de impact van de coronacrisis op het onderwijs in kaart door data uit de Monitor hybride onderwijs te combineren met eerder onderzoek en inzichten. Aan de hand van drie thema’s met ieder een eigen animatie en daarbij behorende whitepaper wilden zij deze uitkomsten overzichtelijk en met een eigen stijl presenteren aan een breed publiek via social media kanalen en de website van de PO-Raad onder de noemer: Digitale Sprong.

Allereerst hebben we voor deze campagne een geanimeerd logo ontwikkeld. In het beeldmerk zien we een docent/medewerker die letterlijk en met enthousiasme de digitale sprong maakt.

Scroll naar onder om verder te lezen en de animaties te bekijken..

Interessante whitepapers

De whitepapers hebben per thema een eigen kleurindeling. Ze bevatten een opbouw van afwisselend beeld, teksten en ondersteunende illustraties om ervoor te zorgen dat de diverse vormen van informatie overzichtelijk en aantrekkelijk zijn.

Krachtige kleuren

De herkenbare PO-Raad kleuren zijn gebruikt als basis en hebben we aangevuld met krachtige RGB-kleuren om het digitale karakter van de drie thema’s te benadrukken en op te laten vallen op sociale media. De drie animaties hebben dezelfde vormentaal en beeld(gebruik), maar onderscheiden zich doordat ze elk een ander kleurenthema hebben.

 

Animatie scène
Animatie scène
Animatie scène
Herkenbare beeldtaal

Om het digitale karakter van de drie thema’s te benadrukken, maken we in de animatie gebruik van herkenbare digitale beeldelementen om het verhaal over te brengen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tablets en computers, chatgesprekken en app-iconen. Zo presenteren we op een aantrekkelijke manier data en gegevens. 


Opdrachtgever: PO-Raad
In samenwerking met: Saus !
Uitvoering ontwerp en animatie: Studio Peper & Goud