Loading

Animatie beleidsplan

In samenwerking met Saus! Digitale producties maakten we een animatie voor RENN 4. Een regionaal expertisecentrum in gespecialiseerd onderwijs voor leerlingen met specifieke behoeftes op het terrein van leren en gedrag.

Beeldtaal

Wanneer we aan de slag gaan met een animatie beginnen we met het uitwerken van de beeldtaal. Dit betekent dat we vooraf bepalen wat de stijl van de animatie gaat worden. In de beeldtaal leggen we vast welke kleuren we gebruiken, met welke regels de illustraties en onderdelen worden gemaakt maar bijvoorbeeld ook welk lettertype wordt gebruikt. Hiervoor zijn we uitgegaan van het bestaande kleurenpalet van RENN 4 dat was opgebouwd uit blauwe en groene elementen. Dit palet hebben we aangevuld met frisse kleuren die elkaar versterken. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van een strak en modern lettertype dat goed past bij de illustraties van de animatie. Deze zijn opgebouwd uit geometrische basisvormen die leiden tot een heldere beeldtaal, waarmee gemakkelijk kan worden gevarieerd. Het geheel heeft een vrolijke en tegelijkertijd een zakelijke uitstraling.

Storyboard

Wanneer we aan de slag gaan met de beeldtaal wordt er tegelijkertijd aan de voice-over tekst gewerkt. Deze tekst vormt de basis voor het verhaal dat wordt vertelt in de animatie. Als deze tekst definitief is kan hij worden gebruikt voor het uitwerken van het storyboard. Hier leggen we per scène in schetsen en tekst uit wat er gebeurd op welk moment. Dit geeft, in combinatie met de beeldtaal, zowel ons als de klant een duidelijk beeld van de animatie. Voordat we aan de slag gaan nemen we, met elkaar, het storyboard door. We kijken of het verhaal op de juiste manier in beeld wordt gebracht. Als we hier overeenstemming over hebben kan de tekst worden ingesproken (voice-over) en kunnen de illustraties worden uitgewerkt. Wanneer deze onderdelen af- en aangeleverd zijn kunnen we aan de slag met het laatste onderdeel; het animeren.

Klik hier voor de animatie voor de Kindercorrespondent!