Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Studio Peper & Goud

Een jaar met een gouden randje

[spacer size=”big”]

Het jaar van Studio Peper & Goud

Een jaar met een gouden randje

Op 12 januari 2016 zitten we met zweethandjes bij de Kamer van Koophandel. Dat is de dag dat ons bedrijf in het leven werd geroepen. Het idee ontstond al minstens een half jaar eerder toen we onder het genot van een glaasje wijn over onze denkbeeldige eigen ontwerpstudio zaten te grappen.

AM_foto_2_Liselotte_Bea

Deze blog is geschreven voor AM, een platform voor jong vrouwelijk talent met de ambitie. Klik hier voor het origineel en verhalen van andere ambiteuze meisjes.


Grapjes met een kern van waarheid bleek later want het idee liet ons niet meer los. Desondanks duurde het nog even voordat er serieuze plannen werden gesmeed. En nog veel langer voordat we de juiste naam te pakken hadden. Geloof me, daar zijn wat hilarische maar onsuccesvolle brainstormsessies aan vooraf gegaan.

Grapjes met een kern van waarheid bleek later
want het idee liet ons niet meer los.

De aanhouder wint. Op een avond, tijdens een melig appgesprek werd de juiste naam geboren; Studio Peper & Goud. Voor ons de kick-off voor eindeloze fotosessies, lol met pepers en gouden spuitbussen. Onze eigen huisstijl is tenslotte het visitekaartje voor potentiële klanten. Het plezier dat we hadden tijdens de ontwikkeling moest hier in terug te zien zijn. We kondigden ons bestaan aan met een tot in de puntjes uitgewerkte e-mailcampagne, een vers gelanceerde website en onze aanwezigheid op alle social media.

Tot nu gebeurde dit alles vanuit de eigen zolderkamer. Je moet klein beginnen zeggen ze altijd. Maar zoals veel van jullie misschien weten is dat op de knusse en kneuterige sfeer na, niet ideaal. We voelden ons pas echt ondernemers nadat we ons huidige kantoor betrokken op de bruisende Voorstraat. Het hipsterwalhalla van centrum Utrecht met een grafische werkplaats om de hoek.

Na een paar weken haalden we onze eerste grote opdracht binnen. Die al snel leidde tot de volgende. De kick daarvan zullen we nooit vergeten! Niet alleen het binnenhalen maar ook het gevoel van iets succesvol afronden en weten dat je dat volledig aan jezelf te danken hebt. Dat is verslavend.

We weten wat we willen; een studio waar we werken vanuit een verhaal
en samen met opdrachtgevers komen tot verrassende concepten.

We hebben een koers bepaald en daar willen we ons aan houden. Dat blijkt, in alle eerlijkheid, soms het moeilijkste van alles. Vanuit je eigen visie blijven werken en die niet laten bepalen door dat wat er ‘toevallig’ op je pad komt. Keer op keer kijken wat voor gevolgen je keuzes hebben en zoeken naar de juiste balans tussen tijd, creativiteit, inkomsten en idealen. We weten wat we willen; een studio waar we werken vanuit een verhaal en samen met opdrachtgevers komen tot verrassende concepten. Meer dan alleen maar mooie plaatjes maken en werken met plezier. ‘Work hard, play hard’ om even een goede #instaquote erin te gooien. Onderweg zoveel mogelijk leren en onszelf keer op keer verbazen.

Van onze vaste baan opzeggen hebben we geen moment spijt gehad. Na aan het zelfstandig ondernemerschap te hebben geproefd willen we niet meer terug. Want met hoeveel plezier we ook voor een baas hebben gewerkt, er knaagde altijd iets. Een onrust die elke (toekomstige) ondernemer waarschijnlijk wel herkent.

Wij zijn in 2016 begonnen en werken in 2017
weer vol enthousiasme aan onze ideaal!

Maar in alle openheid; het wordt een lange reis. En dat vergt van ons millennials met een droombeeld van onmiddellijk succes, behoorlijk wat doorzettingsvermogen. Wij zijn in 2016 begonnen en werken in 2017 weer vol enthousiasme aan onze ideaal! Zodat we over tien jaar een goed verhaal kunnen vertellen over een bedrijfje dat startte op een zolderkamer. Een idee dat ontstond als grapje onder het genot van een glaasje wijn en uitgroeide tot een volwassen bedrijf dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse ontwerp en zakenwereld. Droom groot en maak het werkelijkheid!

AM_pasfoto_liselotte_bea_

Liefs en een succesvol 2017,

Screen Shot 2016-12-28 at 16.48.37

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren